Lise Drougge har gett ut fjorton romaner, två barnböcker och två diktsamlingar. Hon har fått Svenska Dagbladets litteraturpris, Stockholms stads kulturstipendium och Landskrona kommuns kulturstipendium. De tidigare romanerna speglar de sociala relationerna under fyrtio - och femtiotalens mera statiska samhälle och kan kanske kallas kvinnohistoria. De senare romanerna har som motiv spännande skånska levnadsöden.
I Min fjärran ö kan man läsa om landskronapojken Fredrik Wierths äventyrliga liv. 1825 skickades han tolv år gammal med fullriggaren L´Eol till ön Bourbon, numera Rèunion, i Indiska oceanen. Ön var fransk koloni och blomstrade tack vare slavhandel och slavarbete. En farbror skulle ta hand om honom men denne hade druckit för mycket rom och pojken fick klara sig själv. Boken kan köpas på Landskrona muséum.

Barnboken Skoputsarligan är avsedd för läsare i åldern sex till tio år. Den handlar om fem barn i den åldern som leker tillsammans och är med om allt möjligt roligt och spännande och ibland också sådant som är jobbigt och inte så roligt. Boken har utgetts på Bokförlaget Erantis.
Romanen Caballero handlar om Maurits Jespersson, född i Södervidinge 1888 och utvandrad till Sydamerika där han blev känd som Don Mauricio. 1910 kom han till Chaco där indianerna fortfarande gjorde raider mot nybyggarnas boskapshjordar. Han var hemma i Sverige under andra världskriget men återvände som sextioåring till den heta, gudsförgätna provinsen Beni i Boliva där han under väldiga egna strapatser lät röja mark för ett antal estancior där indiansk arbetskraft kunde få en rimlig bärgning.

Boken utgavs 1991 på Carlssons förlag. En andra upplaga har utgetts på bokförlaget Erantis.

Diktsamlingen Dikter är ett nytryck av Lise Drougges tidigare utgivna diktsamlingar Att färdas med en fågel och Skånska dikter.

Dikterna kan du läsa direkt på nätet genom att klicka här.

Samtliga Lise Drougges böcker finns beskrivna på bokförlaget Erantis hemsida.


Sidan har haft 8939 besökare sedan 1998-04-07.