I januari 2006 spelade Teater Vanessa barnmusikalen SNÖVIT OCH DVÄRGARNA fyra gånger på hemmascenen i Byahuset, Södra Sandby, och en gång på biblioteket i Dalby.
Vuxengruppen spelade den romantiska komedin HÄNDELSER PÅ SPA under mars och april, tre gånger på Byahuset och en gång på Dalby bibliotek. Recension i Sydsvenskan
Vidare startade våren -06 repetitionerna på en ny musikal, ROBIN HOOD. Den spelades upp i oktober -07, tre gånger i Södra Sandby, en gång i Dalby. De som spelade var Vanessas yngsta, nio barn i åldern 9 till 13 år. Vi kallade den en familjeföreställning eftersom den borde kunna roa både stora och små. Det gjorde den också. Många, både vuxna och barn, kom och tittade.
Våren -07 repeterade vuxengruppen OM NI BEHAGAR, en pastisch på Shakespeares komedi SOM NI BEHAGAR. Barngruppen repeterade SAGAN OM HANS OCH GRETA.
Meningen var att spela upp pjäserna hösten 2007, men det blev inte.
Teatern började nämligen planera för en flyttning till Stockholm. Nu är det dags för oss att tacka vår goda skånska publik för intresset och applåderna under våra sexton år i Lunds kommun.